Nadja Engsig

Mit navn er Nadja Engsig – måske så du mig i TV2-dokumentarprogrammerne ”Nadja og de 170 kilo” og “Nadjas farvel til de 170 kilo”?

 

Jeg har hele livet kæmpet med spiseforstyrrelsen binge eating disorder, også kendt som tvangsoverspisning på dansk. Jeg har altid vidst at mit forhold til mad var anderledes end de fleste, men det var først i 2018 at jeg blev klar over, at jeg led af en reel spiseforstyrrelse. Det satte gang i en masse kaos og modvilje – og en helvedes masse overspisninger. Men på samme tid var det rart at få bekræftet, at noget var galt. At det ikke var mig der var forkert, dum og doven.

Jeg har altid boet i en krop, der var større end hvad diætkulturen og skønhedsidealet prædiker. Jeg har altid været en outsider fordi min krop var stor. Jeg er blevet råbt ad, skældt ud og valgt fra, alene fordi min krop ikke var rigtig. I dag ved jeg, at den udskamning og stigmatisering jeg oplevede, er et strukturelt problem. Vi vokser alle op i en verden, der foragter den tykke krop og ser den som forkert og ude af kontrol. De fleste af os ved faktisk godt, at det sjældent er sådan det forholder sig. Derfor bliver mange mennesker med potentielle spiseforstyrrelser ofte mødt med tilbud om diætist, slankekur og kostplaner, fremfor psykolog og mental førstehjælp, når de søger hjælp i sundhedssystemet. Det vil jeg gerne være med til at lave om på.

Jeg holder derfor foredrag om binge eating disorder og det at vokse op og leve i en tyk krop, når man er spiseforstyrret. Jeg har i 2021 også udgivet min selvbiografi “Nadja og de 170 kilo – sandhed kommer indefra”, hvori jeg gør op med et liv, fyldt med overgreb, mobning, systemsvigt, fejlbehandling, stigmatisering og udskamning. Ønsker du at læse mere om mit foredrag og eventuelt booke mig, finder du mere info her: 

https://www.athenas.dk/nadja-engsig-foredrag.htm

 

TV

TV2: Nadja og de 170 kilo
TV2: Nadjas farvel til de 170 kilo

Podcasts

Detox din hjerne

Podcast med Morten Elsøe og Anne Gaardmand, 24. februar, 2020

Du burde ingenting

Podcast med Nadja Vienberg, 19. november, 2020